Az X-pol Mérnöki Kft. 2001 tavaszán alakult. Tulajdonosi köre 100%-ban magyar magánszemélyekből áll, akik tevékenyen részt vesznek a cég vezetésében, projetjeiben.

Generáltervezői feladatokat ellátva, a cég profilját leginkább meghatározó építőmérnöki tervezést végzünk építész-, gépész- és villamosmérnöki alvállakozói tervezőkkel kiegészítve. A tervezést a Megbízók igényeit legjobban kiszolgáló munkacsoportok összeállításával, az esetlegesen egyszerre futó nagy tervezési feladatok teljes elkülönítésével végezzük.

A cég fő tevékenységi területe az építőipari tervezési feladatok ellátása, melyekben hazai és nemzetközi ismeretanyaggal és gyakorlattal rendelkező személyek vesznek részt.
A cég alapítóinak tulajdonában lévő Betéti Társaságok korábban csak mint alvállalkozók, később pedig generáltervezőkként is számos építmény terveit készítették el. Az alapító tagok a Budapesti Műszaki Egyetem Szerkezetépítő Szakán végeztek okleveles építőmérnökként.

Ezek után folyamatos továbbképzéssel a Magyar Mérnöki Kamara által támogatott Tartószerkezet-tervezők Mesteriskoláját, majd az Európai Uniós mérnöki szabályok és szabványok harmonizációjával foglalkozó tanfolyamot végezték el sikeresen. A cég munkatársai tagjai a Magyar Mérnöki Kamarának, valamint szerepelnek a mérnök műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői névjegyzékben.  xpol.hu
  1143
Blasius Norbert okl. építőmérnök
- tartószerkezeti vezető tervező, műszaki ellenőr

Zakuczi Tibor okl. építőmérnök
- tartószerkezeti vezető tervező, mérnök-közgazdász


Fő tevékenységi körök:
- komplex építőipari tervezés
- építészeti, statikai és egyéb szakági szakértés
- műszaki ellenőrzés
- szakértés

X-pol Mérnöki Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
H-1148 Budapest, Fogarasi út 27/B.
Ügyvezetők: Blasius Norbert, Zakuczi Tibor